Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Антицелулитна терапия с термозатоплящи се водорасли и парафин

Част от антицелулитните и отслабващи процедури, предлагани в LadyBoss.
Запази своя час по телефона с един клик на бутона:

Повече за парафиновата терапия с термозатоплящи се водорасли

Термална маска за тяло от водорасли Fucus – затоплящи се водорасли, за антицелулитно лечение, елиминира локализираната мастна тъкан и целулита, стимулира, възстановява и подобрява състоянието на кожата, като й осигурява мекота и еластичност.

Водорасли Fucus се използва за облекчаване на ревматизъм и ревматоиден артрит, както за вътрешна употреба, така и за външно приложение върху възпалени стави. Водораслото Фукус е известно също и със своите антицелулитни свойства.

Антицелулитен крем с отслабващо действие – растителни екстракти от морски водорасли Fucus, Laminaria. В тях се съдържат в големи количества минерали, които помагат за поддържането на здрава и красива кожа. Магнезият, например, укрепва добре мускулите, а калцият отговаря за укрепване на тъканите и костите. Калият извежда от организма излишните течности и шлаки. Всяко водорасло изпълнява различна задача. Фукусът опъва епидермиса и извежда излишните течности, а ламинарията разгражда мазнините, затова много често се използва за антицелулитни процедури.

Екстракт от бръшлян – има изключително мощно действие срещу целулита. Стяга кожата, намалява ефекта на портокаловата кожа, стимулира изхвърлянето на токсини и извеждането на натрупаните течности в междуклетъчните пространства. Активните съставки на екстрата от бръшлян са кофеиновата киселина, хиалуронова киселина и глюкозидът Hederacoside C. Те заглаждат кожата, водят до стягане, отвеждане на водата, която се задържа в клетките. Приложението му е не само за антицелулитен ефект, но и за така наречените „тежки крака”

Екстракт от полски хвощ (Horsetail). Полският хвощ действа стягащо, кръвоспиращо и обновява клетките. Чрез високото си съдържание на силициев диоксид стимулира метаболизма на кожата и укрепва съединителната тъкан, действа леко отводняващо. Това растение може да помогне и при трудно зарастващи рани. Преработено в козметични продукти, то спомага със своето високо съдържание на минерали за задържане на влагата в кожата. Полският хвощ се препоръчва особено за нормална към суха кожа, чувствителна и възпалена кожа.

Азиатска Центела (Gotu Kola). Действието на екстракта се изразява в подпомагане на механизма на регенерация на клетките и стимулира изграждането на нови, здрави клетки. Допринася за възстановяването на еластина и колагена, стимулира кръвообращението и обмяната на веществата, укрепва стените на съдовете и прави кожата стегната. Контролира размера на порите, като подпомага тяхното свиване.

Комбинацията на активните съставки в продуктите с парафинът засилва тяхното действие и по-лесното им проникване в кожата. Разтопения парафин, който покрива кожата, не пропуска въздуха, създава “парников ефект”, порите се отварят и активните съставки на продуктите навлизат в кожата. Тъй като температурата се повишава, то притокът на кръв се ускорява, а в резултат от него се подобрява усвояемостта на продуктите .

Продължителност на процедурата: 60 мин.

Go to Top
error: Текстовото и медиа съдържание на този уебсайт, намиращ се на основен домейн ladyboss.bg, принадлежи на авторско право посредством законодателството на Република България!